Lorem ipsum dolor amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Baker

Follow Us:

Шоколадов Топинг Manjari

Съставки за 6 порции Грамаж
Шоколадов сос:
75 г захар
350 г Manjari 64% на таблетки
150 г вода
½ ч. л. царевичен сироп
250 г високомаслена сметана
½ пръчица ванилия
Ром и стафиди:
75 г стафиди
50 г тъмен ром
Добавка:
50 г печено кашу
1 топка ванилов сладолед
Начин на приготвяне:
Шоколадов сос:
Комбинирайте захарта, водата, царевичния сироп и сметаната в тиган за сос. Разделете ванилията и запазете едната половина. Изстържете семената от другата половина и ги поставете зааедно с шушулка в тигана. Оставете ги да заврят. Разтопете шоколада в микровълнова печка на интервали от 30 секунди, докато се разтопи.
Бавно изсипете горещата смес от ванилия върху разтопения шоколад на няколко пъти, като разбърквате добре преди да добавяте. Завършете с блендер. Охладете леко преди да използвате или охладете, докато сте готови за сервиране.
Ром и стафиди:
Комбинирайте стафидите и рома в тиган за сос и оставете да къкри на тих огън. Свалете от огъня и оставете да се охлади. Охладете в хладилника до готовност за употреба.
Сглобяване:
Ако шоколадовият сос е студен, загрейте в микровълновата печка на интервали от 10 секунди, докато стане течен, но не горещ. Залейте сладоледа с шоколадов сос и гарнирайте с ром стафиди и накълцано кашу.