Lorem ipsum dolor amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Baker

Follow Us:

Шоколадово Тирамису

Съставки  Грамаж
Шоколадов крем Маскарпоне:
Жълтъци 5 бр.
Mаскарпоне 435 г
Високомаслена сметана 348 г
Шоколад Valrhona GUANAJA 70% на таблетки 150 г
 Захар 110 г
Сироп:
Еспресо или силно кафе 375 г
Захар 15 г
Ликьор 50 г
Сглобяване и довършване:
Бишкоти 30 – 32 бр
Valrhona Какао на прах
Valrhona GUANAJA 70% на таблетки
Начин на приготвяне:
Шоколадов крем Маскарпоне:
Разбийте сметаната и я оставете в хладилника. В купа смесете жълтъците и захарта и гответе на водна баня като разбърквате постоянно, докато леко се сгъсти. Температурата трябва да достигне 84-85°C. Свалете от котлона и продължете да бъркате, докато се образуват панделки. Разбъркайте на стайна температура маскарпонето (сместа може да изглежда отделена, но ще се върне заедно). Разтопете 70% тъмен шоколад GUANAJA в микровълнова фурна и добавете към сместа, като продължавате да разбърквате докато се получи гладка консистенция. Проверете температурата – сместа трябва да бъде около или под 35 ° C преди да се добави в разбитата сметана. Използвайте веднага.
Сироп:
Направете кафете. Добавете захарта и ликьора. Оставете настрана, докато се охлади.
Сглобяване и довършване:
Натопете бишкотите една по една в сиропа. Застелете дъното с 2 – 3 от тях. Поставете няколко лъжици от шоколадовия крем маскарпоне директно отгоре, като леко заглаждате, за да създадете равномерен слой. Продължете да редите, докато стигнете до горния край на съда. Оставете в хладилник за минимум 12 часа.