Lorem ipsum dolor amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Baker

Follow Us:

Тайните на Бургерът

1. Използвайте качествено прясно телешко или говеждо (мраморно) месо със съдържание на мазнини между 15 – 20%. Готовата кайма не е опция, защото няма как да придаде необходимата сочност на бургера.
2. Оформянето на суровия бургер се извършва с възможно най – малък натиск като трябва да се спази дебелина от около 2 см. Месото трябва да е една идея по – голямо в радиус от питката, предвид това, че се свива при печене.
3. Не прекалявайте с подправките – сол и пипер са достатъчни, за да подчертаят добрия вкус на месото. Посолете месото пред изпичане.
4. Бургерът приготвен на грил е по – вкусен от този на тиган. Първоначално запечете на висока температура, а после преместете на по –ниска. Така ще запазите сочността на месото.
5. Направете вдлъбнатина от около 0,5см в средата на суровия бургер. По този начин  ще запазите формата му.
6. Печенето на грил се извършва за около 3 мин. на страна (за средно изпечен). Не натискайте месото с шпатулата. Температурата в готовото кюфте трябва да е не по – малко от 70 °C.
7. Разрязаната на две питка запечете от всяка страна, за да не се намокри при нанасяне на добавките върху нея. Може да я намажете с чесново масло за допълнителен вкус.
8. Не правете компромис с останалите съставки за вашият бургер. Качествената майонеза и чедър могат само да засилят добрият вкус на месото.