Lorem ipsum dolor amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Baker

Follow Us:

7 начина за подобряване на заведението ви

Мечтата на собствениците на заведения е да чуват пируващи чаши и чинии, радостна глъч и хвалби за менюто им, и то дълго след като клиентите си тръгнат. Не се съмняваме, че вашето заведение е страхотно, но винаги е добре да се развивате и да надскачате постиженията си. А ако сте стартиращ подобен бизнес предприемач, ще са ви нужни няколко полезни съвета за подобряване на заведението ви.

Наемайте невероятен персонал

Знаем, че намирането на персонал често е предизвикателство. Вашите служители са лицето, гласът и първото впечатление на клиентите за вашето заведение. Замислете се и че ако назначите точните кадри, ще спестите време и пари в обучение на персонал. Следователно постарайте се да наемете правилните хора. Тези, които ще бъдат невероятни от първия ден не защото имат опит и знаят как да правят всичко, без много да им се обяснява. А защото са усърдни, отдадени, приветливи, усмихнати, осъзнати и съвестни, имат желание да се учат и най-важното: харесва им работата и работното място!

Допринасяйте към общността

Като част от обществото, е добре да дадете своя принос. Бъдете домакин на благотворителна вечер. Спонсорирайте младежка организация. Бъдете редовно място за сбирка на книжен клуб. Бъдете част от благотворителна инициатива. Освен че такъв тип активности говорят добре за имиджа ви, те ви дават възможността да се запознаете с добри и влиятелни контакти, които обикновено се движат в тези среди. Също така ви се отварят врати: клиентите ще ви запомнят и асоциират с още една положителна дейност, освен приготвянето на вкусна храна!

Помислете и за децата

Направете така, че родителите, които идват в заведението ви, да се чувстват комфортно с децата си. Макар и да не е възможно навсякъде да се създаде детски кът, можете да се подготвите. Например, когато пристигне семейство за маса за 4, при възможност им предложете маса за 6, за да има детето място за игра и занимания. Също така се погрижете да подсигурите на детето материали за игра: книжки, оцветявки, моливи и пастели и др. играчки. Но първо попитайте родителите дали са съгласни. Разберете, че даже и да сте изискан и скъп ресторант, това не пречи да се погрижите и за децата на клиентите си – те ще го оценят. Например ресторанти като Gordon Ramsay Bar & Grill и ресторанти с две звезди „Мишлен“ като Le Gavroche са изключително приветстващи децата.

Обновявайте менюто си

Не забравяйте, че все пак ръководите това заведение със страст към храната. Добре е да обогатявате вкусовата гама и да проследявате и откривате нови апетитни тенденции. Обновяването на менюто ви през определен период има много предимства: държи екипа от кухнята ви развълнуван за кулинарни и креативни предизвикателства; подбужда интереса на клиентите ви с новите предложения и може би най-важното: предотвратява застояването на заведението ви. Така че запрятайте ръкави и се вдъхновете за нови идеи и трендове!

Бъдете сред клиентите си като собственик

Като собственик на заведение не се колебайте да се смесите с клиентите си. Но и не и с цел да следите персонала на всяка крачка и да правите забележки. По-скоро да се насладите на цялата красота и достойнство, които сте успели да съберете в едно помещение. Разходете се в залата с клиентите, представете се и поискайте обратна връзка от тях. Хората оценяват вниманието и личното отношение и грижа, не след дълго ще чуете похвали за ресторанта и персонала си. Ако обаче чуете оплакване или недоволство, направете всичко възможно, за да разрешите проблема възможно най-скоро!

Погрижете се за проблема с навременна любезност

Ако клиент се оплаче от ястие, компенсирайте го, като предложите отстъпка или нещо безплатно от вас. Например, ако някой върне пържола, защото не е сготвена според вкуса му, не му я слагайте на сметката. Ако се случи още един път, предложете му безплатен коктейл или десерт. Като собственик имате много инструменти, с които да зарадвате един клиент. Възползвайте се, защото е известно, че за да успокоите недоволен клиент, трябва да приложите не просто адекватно, а впечатляващо решение. Както и в други ситуации – най-големият ви враг може да се превърне в най-добрия приятел на заведението ви!

Покажете, че мислите за лоялните си клиенти

Лоялните ви клиенти са вашият фен клуб. Те са привързани към вас не само заради вкусната храна, а и заради целия ви имидж. Виждат нещо повече във вас. Следователно е добре вие да им отвърнете с реципрочното отношение. Предлагайте им специални маси, организирайте специални ивенти, посветени на тях. Така ще им демонстрирате, че не просто искате да вземате, но и да дадете. А понякога това не коства много. Например шерване на тяхно стори или пост в заведението също много би ги зарадвало – би ги накарало да се почувстват забелязани от вас! Покажете им, че вие също мислите за тях – все пак любовта е двупосочна улица, или във вашия случай – маса за двама! 😉

 

 

 

Източник: Mealey, Lorri. 8 Ways to Improve Your Restaurant and Its Image // the balance: small business. 10.02.2019. Available from: https://www.thebalancesmb.com/make-restaurant-awesome-2888651