Lorem ipsum dolor amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Baker

Follow Us:

Коронавирус и нашият отговор

ЕОС-ЛД Дистрибюшън следи отблизо развитието на епидемията 2019-nCov като в рамките на оперативната си дейност компанията активира план за защита на своите служители без да прекъсва навременното и безопасно подсигуряване на доставки на своите клиенти.

В ситуация на извънредно положение поради COVID-19, бизнеса от хранителния сектор е натоварен с изключително важната и отговорна задача да подсигури, както на своя персонал хигиена на работното място, така и на своите клиенти условия, в които да набавят максимално безопасно продуктите за своя търговски обект.
Ние от ЕОС - ЛД Дистрибюшън съставихме списък с ресурсите и инструментите, внедрени за хигиената и безопасността на нашите партньори и клиенти.

Мерки за сигурност в ситуация на Ковид-19

Към днешна дата ЕОС-ЛД Дистрибюшън предприе следните действия:

 • Активира процедура за защита на здравето и безопасността на свойте служители, като същевременно гарантира регулярното обслужване на свойте клиенти;
 • Внедри план за препоръки по отношение подсигуряването на безопасни доставки, включително и стъпки за ограничаване на контакта на свойте шофьори с Вашия бизнес;
 • Инструктира персонала си да практикува правилна и навременна хигиена, като например миене на ръцете съгласно препоръките на Европейския център за контрол и превенция на заболяванията;
 • Въведе практика за мерене на температурата на свойте служители в началото на работния ден както и план за почасово хигиенизиране на всички контактни места и точки в офиса и склада;
 • Преустанови всички пътувания на служителите си извън рамките на критичното за бизнеса;
 • Подсигури процедура за работа от вкъщи на потенциално изложени на риск от заразяване служители, като директорът на компанията координира разпределянето на функциите и извършва надзор по звена и отдели на компанията;
 • Разпореди за служители, които изпитват признаци на грипоподобно заболяване да не докладват на работното си място и своевременно да потърсят медицинска помощ при необходимост;
 • Отложи присъствието на срещи в групи за срока на извънредното положение в страната;

Правилни практики за обработка на храна

Често Задавани Въпроси

Какво е Ковид-19?

 • Ковид-19 е респираторно заболяване, което е открито за първи път в Ухан, Китай. То се разпространява от човек на човек и симптомите включват висока температура, кашлица и задух. Симптомите могат да се появят както до два дни така и до 14 дни след заразяване.

Как се разпространява Ковид-19?

 • Ковид-19 се разпространява главно чрез контакт със заразено лице чрез дихателни капчици, генерирани, когато човек, например, кашля или киха, или чрез капчици слюнка или секреция от носа.

Безопасно ли е да боравите с пакетирана храна или да получавате стока от която и да е област, в която е съобщено за коронавирус?

 • Според Европейския център за превенция и контрол на заболяванията, Ковид-19 се разпространява от човек на човек. Подобно на други вируси, възможно е вирусът, който причинява Ковид-19, да оцелее върху повърхности или предмети. Следователно спазването на добрите хигиенни практики е от решаващо значение.

Ковид-19 предава ли се посредством храна?

 • Според Европейския център за превенция и контрол на заболяванията, Ковид-19 се разпространява от човек на човек и понастоящем няма доказателства в подкрепа на предаването му посредством храна.

Към кого да се обърна, ако имам допълнителни въпроси?

 • Моля, свържете се с вашия представител на ЕОС-ЛД Дистрибюшън, ако имате въпроси или притеснения по този въпрос или действията, които предприемаме, за да защитим нашите сътрудници, клиенти и нашия бизнес.

Какво мога да направя, за да спра разпространението на COVID-19?

 • Действията, които можете да предприемете, за да предотвратите получаване или разпространение на Ковид-19 са прости, но много ефективни:

  – Мийте ръцете си често, за да се предпазите от микроби.
  – Избягвайте да докосвате очите, носа или устата си.
  – Избягвайте тесен контакт с болни хора.
  – Отменете работа, училище и битови задължения, ако сте болни и останете вкъщи.
  – Покрийте устата и носа си с тъкан или маска, когато кашляте или кихате.
  – Почиствайте и дезинфекцирайте често докосвани предмети и повърхности.
  – Практикувайте други добри здравословни навици: наспивайте се добре, бъдете физически активни (доколкото е възможно), пийте много течности и яжте питателна храна.

За повече информация, не се колебайте да се свържете се с нас.