Френски Макарони с Касис - EOS Horeca
Lorem ipsum dolor amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Baker

Follow Us:

Френски Макарони с Касис

Weight Ingredients
For the filling:
500 г Пюре от касис
225 г Zahar
8 г Pectin
За макароните:
210 г Powdered sugar
95 г Almond flour
5 г Salt
3 бр Белтък от яйце
50 г Zahar
3 г Екстракт от ванилия
2 г Оцветител за храна

 

Preparation:
 

For the filling:

Сложете пюрето от касис да заври. Добавете захарта, смесена с пектина. Гответе внимателно, като от време на време разбървате. Продължете да готвите, докато се получи течно сладко (103 ° C). Оставете да се охлади леко.

За макароните:

Комбинирайте пудрата захар, бадемовото брашно и половината сол смелете на средна скорост. Пресейте сместа през сито с фина мрежа в голяма купа. В отделна голяма купа разбийте белтъците и останалата сол с миксер, докато се образуват меки върхове. Постепенно добавете захарта, докато се смеси напълно. Продължавайте да биете, докато се образуват твърди върхове (трябва да можете да обърнете купата наопаки, без нищо да падне). Добавете ванилията. Добавете оцветителя за храна и разбийте, докато се смеси. Добавете около една трета от пресятата смес наведнъж към разбитите белтъци и с помощта на шпатула внимателно бъркайте (с движения наподобяващи сгъване), докато се смесят. Повторете два пъти. След последното добавяне на бадемовото брашно, продължете да сгъвате бавно, докато тестото се сгъсти и можете да направите фигура 8, докато държите шпатулата нагоре. Прехвърлете тестото за макарон в шприц с кръгъл връх. Поставете 4 точки от тестото във всеки ъгъл тава за печене и поставете парче хартия за печене върху него, като използвате тестото, за да прилепите хартията. Изстискайте кръгчета от сместа (3 см), на разстояние най-малко 2 см един от друг. Почукайте тавата върху равна повърхност 5 пъти, за да освободите въздушните мехурчета. Оставете макароните да престоят на стайна температура от 30 минути до 1 час, докато изсъхнат на допир. Загрейте фурната до 150˚C. Печете макароните в продължение на 17 минути, докато се отлепят от хартия. Прехвърлете макароните на решетка, за да се охладят напълно.

Оформяне:

Сложете пълнежа в шприц с кръгъл връх. Истискайте кръгче пълнеж (2см) върху една половина от макарон. Захлупете с празна половина макарон, за да създадете сандвич. Така довършете всички макарони. Поставете в затворен съд за 24 часа.