Lorem ipsum dolor amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Baker

Follow Us:

Valrhona

100 години първокласен шоколад

Valrhona е основана през 1922г. от френския сладкар Алберик Гироне с фокус върху висококачествен луксозен шоколад за професионална употреба от готвачи, както и за лична консумация. Като първокласен производител на шоколад, през годините компанията развива пет дъщерни дружества и започва работа с повече от 60 дистрибутори по целия свят.  Като един от водещите производители на своите гастрономически какаови продукти, Valhrona поддържа и École du Grand Chocolat,  училище за професионални готвачи с фокус върху ястия и сладкиши на шоколадова основа, а през 2015 г. Valrhona открива и École Valrhona, сладкарско училище в Бруклин, Ню Йорк.

Страст и съвършенство

Като експертен партньор на професионални готвачи, мисията на Valrhona е да помага за развитието на света на шоколада и на всички, които работят в него. Още със своето основаване, компанията взима страстта и съвършенството като свои водещи идеи. Оттогава насам, тези ценности проправят пътя на Valrhona, позволявайки и да разширява границите на креативността и вкуса на своите продукти.

Най-доброто в подбора на какао

От Бали до Мадагаскар, Бразилия, Гана и Доминиканската република до Перу – Valrhona се задоволява само с най-добрите какаови зърна в света. С течение на времето компанията изгражда трайни взаимоотношения с местните производители, които споделят своят безценен опит в индустрията, а този дълготраен съюз с непрекъснато разширява познанията на Valrhona за какаото, както и дава нужните знани компанията да се превърне в производител и да усъвършенства своя подход към всяка стъпка от процеса, от отглеждане до ферментация, сушене и обработка, до ръцете на потребителя.

Разнообразие от вкусове

Всеки професионален готвач може да достигне нови висоти с богатата гама продукти на Varlhona – от кувертюри и шоколадови бонбони до декорации и гастрономически десерти, продуктите на Varlhona предоставя свобода и възможност за всеки професионалист. Опитът на компанията води до превъзходство, несравнимо качество и разширяването на вкусовата си продуктова палитра, а всичко това идва от професионализмът на 200 дегустатори, които преминават едногодишно обучение, преди да могат да опитат, оценят и изберат вашия шоколад.

Споделяне на вкус и опит

Varlhona вярва, че знанията трябва да се предават, така че всеки да намира вдъхновение да подобрява и да усъвърнешнства занаята. За това преди 1989 година, компанията основава Ecole Valrhona в Tain L’Hermitage, който се превръща в международен стандарт за обучение на професионални готвачи. Той е институция за артистичност в професията, техническа експертиза, усъвършенстване на техники и място за обсъждане, обмен и споделяне на знания за шоколада. През тези 30 години, Ecole Valrhona се превръща място за творчество и иновации, от които идват вдъхновенията на утрешния ден.

Повече за Varlhona

Visit the website: www.varlhona.com

Check out Facebook page

Follow Instagram page

Започнете да работите с продуктите на Varlhona и във вашите обекти

Advertisement