Lorem ipsum dolor amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Baker

Follow Us:

Zanetti

Износител № 1 на Грана Падано и Пармиджиано Реджано за Италия!

Formaggi Zanetti е прозводител на италиански сирена от района на Бергамо, Италия. С повече от един век опит, традиции и типичната за италианците страст към вкусната храна, компанията се утвърди като водещ експерт и износител на млечни продукти познати по света под едноименната марка.

За Zanetti

Zanetti се ражда от опита на семейната традиция преди повече от 100 години като до днес компанията отстоява методите на производство заложени от своя създател. Ключов момент в производствения процес се явява качеството на суровината: Zanetti набавя мляко единствено от местни ферми, където кравите сe захранват с чист фураж (без наличието на силаж и добавки).

Емблематичния продукт за компанията е сиренето Пармиджано Реджано, което се произвежда от краве мляко и отлежава между 18 месеца и 3 години, за да придобие характерните си органолептични качества и текстура. Лесно разпознаваемо е предвид това, че формата му представлява огромно колело тежащо 75 килограма. Процеса му на производство е съблюдаван от специлна комисия (с държавно участие): „Consorzio Parmigiano-Reggiano,“ която удостява всяка пита с печат за произход.

Качество и традиция

Гамата от свежи сирена, която компанията представи през 80-те години заедно с придобиването на Carbonelli през 1992г., престижна марка за провалон, допълват асортимента, с който Zanetti e познат по света и днес.

От глобален лидер в износа на Grana Padano и Parmigiano Reggiano, със свойте седем фабрики и специализирани изби за зреене, Zanetti успява да съхрани оперативната си дейност в рамките на онези стратегически териториите познати с отличителния знак за качество на своите продукти, правейки ги удобно и подходящо решение в кухнята за всеки професионален готвач.

Отговорност за околната среда

Социалната отговорност и зелените инициативи са ценности, които компанията изповядва от началото на своето създаване. В Zanetti се работи ежедневно за оптимизиране на производствените ресурси и инвестиране в проекти лимитиращи въздействията върху околната среда.

History

Основана през миналия век, ролята на компанията придобива все по-голямо значение между 1920г. и 1940г., когато благодарение на инициативността и експертизата на Guido Zanetti, тя се превръща в един от основните производители на сирената „Грана.“

Съществен принос за разрастването има придобиването на мандрата Marmirolo през 1946г. когато Zanetti на практика започва своята промишлена дейност със скромните 70 хектолитра ежедневна преработка на мляко и 14 пити Пармеджано на ден.

През 1997г. пазарното разрастване на компанията налага нейното преместване в чисто ново предприятие, където ежедневната преработка на мляко достига 2200 хектолитра гарантирайки 400 пити Пармеджано на ден.

Zanetti

Visit the website: zanetti-spa.it

Започнете да работите с продуктите на Zanetti и във вашите обекти

Advertisement