Lorem ipsum dolor amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Baker

Follow Us:

Exposition: Международно изложение за хотелско, ресторантско, кетъринг и СПА оборудване СИХРЕ 2024

Venue: Интер Експо Център

Date: 13-16 февруари 2024 г.

Стотици хора посетиха нашия щанд на СИХРЕ, толкова любов, благодарност и вдъхновение получихме за няколко дни. Представихме всички звезди в плеядата ЕОС: гурме шоколад Cacao Barry, тарталети за кетъринг Masdeu, сметана и пудинг Naarmann, 100% плодови пюрета Boiron, професионални съставки за сладкарство и кулинария Louis Francois, френски печива Bridor и St. Michel мадлени, заедно с немски хлябове Back Shop, новите ни естествени овкусители ванилия, карамел и кафе за сладкарство Prova и др.

На сцената на GastronomiX поканихме за посетителите на СИХРЕ и всички наши клиенти и партньори двама световноизвестни шеф-сладкари, които да демонстрират магията на продуктите ни. Невероятният френски шеф Лорен Морено, със собствена бутикова сладкарница в Париж, представи шоколадов десерт и бонбони с шоколад  Cacao Barry,  съставки Louis Francois, плодови пюрета Boiron. Прецизният шеф Арпад Съдж, главен сладкар на 4 seasons в Будапеща, презентира два десерта с шоколад Valrhona, съставки Louis Francois, плодови пюрета Boiron: тарталета с бял шоколадов мус и плодово сорбе с крокан и плодов ганаш.

Видяхме се с наши лоялни партньори и клиенти, вдъхновихме се от сладкарски мечти, припомнихме си колко невероятни са нашите клиенти и как всякa нова крачка си заслужава, защото заедно правим България кулинарна дестинация: ние с качествени продукти, вие с  реализирането им. Следваме мисията си да повишим стандарта на живот в страната чрез първокласни продукти, използвани във Вашите чинии. Благодарим Ви!

Exposition: Храни и напитки за туризма Банско

Venue: Гранд хотел „Кемпински“ Банско

Date: ноември 2023 г.

Изложението в Банско затвори една много успешна година за ЕОС. Представихме класически зимни изкушения като фондю, френски печива с масло Bridor, новите ни мини палачинки Le Monde des crepes, начречени блини, перфектни за катъринг! Направихме прекрасно впечатление отново и спечелихме одобрителни възгласи от деликатесите ни! Презентирахме също продукти за топ сладкарство като гурме шоколад Cacao Barry, сметана Naarmann, плодови пюрета Les vergers Boiron, маскарпоне, крема сирене и рикота Elda, пудинг Naarmann и др.

 

Exposition: Spanish Open Day

Venue: Хотел Hyatt Sofia

Date: 13.06.2023 г.

Spanish Open Day, организиран от Търговско-икономическата служба при Посолството на Испания (ICEX), премина с вдъхновяваща реч на посланика на Испания Алехандро Поланко Мата, много добър вкус и настроение и възхита от испанската кулинарна култура.

ЕОС презентира своя испански асортимент от:

  • Тарталети Masdeu за лесна и удобна кухня и сладкарство.
  • Olmeda Origene с отбрани фермерски продукти от Испания.
  • Изсушени колбаси Loriente.
  • И средиземноморската здравословна класика – каперси Delicias.

Посланикът лично дойде на щанда ни, за да ни поздрави и да опита направените от нашите колеги в Дар от Боговете тапаси: тарталети Masdeu с мус от Манчего и с чипс от хамон. Беше възхитен и ни похвали за отличната селекция. Тя включваше още две плата със солени испански деликатеси и едно сладко с тарталети Masdeu.

За нас беше удоволствие да гостим посетителите с автентичния вкус на Испания!

 

Exposition: 4 сезона: Храни и Напитки за Туризма 2023

Venue: Хотел „Империал“, Пловдив; хотел „Санте“, Велинград

Date:  17.05 и 18.05 2023 г.

ЕОС за първи път участва във формата 4 сезона на Храни и напитки за туризма. Той се проведе в Пловдив и Велинград. Естествено, и този път ЕОС смая с решенията си. Концепцията на 4 сезона е да предостави и дегустационна част, където отбрани шеф-готвачи от Пловдив и Велинград да опитат и изкажат мнение за приготвените ястия с продуктите на изложителите.

Ние се фокусирахме върху предложението за амюз буш, подходящ за стартер, апетайзер или комплимент, както и върху изработването на бърз и лесен, но ефектен десерт. Постигнахме го с помощта на нашия шеф-готвач Илиян Кръстев, който сътвори чудеса с готовите тарталети и основи Masdeu. Резултатът беше впечатляващ в Пловдив: бурни аплодисменти и одобрително „ммм“ след всяка хапка на дегустаторите шеф-готвачи. Успех след успех, същата реакция се повтори и във Велинград, гарантирайки ни най-важното: удовлетворението от нашите качествени продукти на потенциалните ни партньори.

Менюто за дегустациите бе направено изцяло с продукти на ЕОС:

Първа чиния: Лесен десерт

  1. Какаова тарталета с ганаш от бял шоколад (Cacao Barry бял шоколад Zephyr 34%, Naarmann сметана 35,1% Whipping, Masdeu какаова тарталета)
  2. Квадратна неутрална тарталета с мус от ананас (100% Плодово пюре Boiron Ананас, Naarmann сметана 35,1% Whipping, Masdeu квадратна неутрална тарталета)
  3. Шоколадова канелона с мус от манго (100% Плодово пюре Boiron Манго, Naarmann сметана 35,1% Whipping, Francis Miot френски конфитюр с манго и папая, Masdeu шоколадова канелона)

Втора чиния: Солена наслада от амюз буш

  1. Сусамова тарталета с гъши мус, гарниран със сладко от портокал и уиски (Masdeu Сусамова тарталета, Гъши мус, Francis Miot френски конфитюр с портокал и уиски)
  2. Буше с яйчен крем (Masdeu Мини Буше, Яйчен крем, Подправки)
  3. Конус с крема сирене и сьомга (Masdeu Мини Неутрален конус, Крема сирене Zanetti, Сьомга и пресен копър)

Exposition: Храни и Напитки за Туризма Синьо лято 2023

Venue: Хотел „Дриймс Съни бийч“, Слънчев бряг

Date:  27.04.2023 г.

По време на изложението на Южното Черноморие в Слънчев бряг, имахме специални гости от френската марка за печива Bridor. Шеф Sebastian Soltan изпече бутер изкушенията така, че ароматът на масло се разнесе из цялата зала и като магнит привличаше посетителите. Целият екип се отдаде да аранжира и подреди щанда ни така, че вкусотиите да изглеждат неустоими. Толкова добре се справи, че дълго след приключването на изложението гостите прииждаха да опитат и поговорят за вкусната ни храна.

Подготвихме френски мадлени и печива, както и оригинални френски макарони, италианско тирамису Bonta Divina, немски хлебчета и бретцел, кленов сироп и да не забравим хита на сезона: тарталети Masdeu за лесно и бързо сладкарство. Отново голям интерес предизвика единствения по рода си, иновативен шоколад EVOCAO 72%, изцяло направен от какаов плод, както и готовите черупки за макарони и готовите еклери и профитероли на Masdeu.

 

Exposition: Храни и Напитки за Туризма Синьо лято 2023

Venue: Хотел „Интернационал“, Златни пясъци

Date:  19.04.2023 г.

След две награди за зимен сезон 2022 г., ЕОС бе готов да покори и Българското Черноморие с качествените си продукти през 2023 г. На изложението на Свереното Черноморие предложихме удобни и лесни решения за кетъринг и събития в хотелите, както и бърз десерт за ресторанти и сладкарници, в лицето на испанските тарталети Masdeu.

Гостихме посетителите с френски печива Bridor и мадлени от класическо спондж тесто, хлябове с немско качество и премиум шоколад Cacao Barry и Valrhona. Определено на щанда ни изпъкна шоколадът, който няма никакъв аналог на пазара: EVOCAO 72% на Cacao Barry. Той е изцяло създаден от какаовия плод, със захар извлечена от пулпата и без лецитин, ванилия или други добавки. Презентирахме и сезонни продукти като Ponti балсамов оцет, белгийска майонеза, италианска моцарела, италианско тирамису Bonta Divina, веган бургери, 100% плодови пюрета за лесни коктейли и сладкарство и др. Нашите продукти отново бяха звездите на изложението и впоследствие имаше огромен интерес към тях.

 

Exposition: Храни и Напитки за Туризма 2022

Venue: Хотел „Перелик“, Пампорово

Date:  29.11.2022 г.

Ентусиазирани от наградата в Банско, екипът на ЕОС реши да надскочи отново себе си на изложението в Пампорово. Освен тематичното за зимата швейцарско фондю, представихме и оригинален раклет. Нагряхме питата сирене и после изстъргахме апетитната мекота върху хлебчета на  Back Shop, за да разтопим гостите от кеф. Предложихме още сирена и колбаси за блок маса, немски бретцел, както и сладки изкушения: мадлени, френски печива, тарталети за кетъринг и др. качествени решения за ХОРЕКА.

Добре селектираната и оригинална презентация на продуктите ни отново донесе успех. За първи път в историята на зимните изложения, една компания печели два поредни пъти две различни награди: „Най-атрактивен щанд“ в Банско; „Най-добър ХОРЕКА продукт“ в Пампорово. И тази компания е ЕОС! Вотът отново беше в ръцете на гостите на изложението – представители на туристическия бранш в Пампорово и околността.

Оставяме една успешна година зад себе си и се устремяваме към новата, изпълнени с енергия за още прекрасни моменти! Благодарим на всички вас, които ни подкрепяте. Ставаме все по-добри заради вас.

Exposition: Храни и Напитки за Туризма 2022

Venue: Хотел „Кемпински“, Банско

Date: 17.11.2022 г.

Изложението в Банско се фокусира върху атрактивното представяне и иновациите в ХОРЕКА, които ще помогнат на бизнеса да процъфти в необикновената икономическа обстановка. Решенията, които ЕОС предложи, бяха с акцент върху качество, атрактивност, класа и вкус. Презентирахме френски печива, тарталети с истинско масло, премиум шоколад, френски мадлени по оригинална рецепта и черешката на тортата – оригинално швейцарско фондю със смес от 4 вида автентични швейцарски сирена.

На щанда на ЕОС се вихреше и почетният ни гост от Франция – шеф Yannick Manceau. Той е представител на St Michel, обявена за най-любима марка на Франция за 2022 г. Шеф Yannick Manceau показа на гостите ни как се пекат мадлени до съвършенство и ги презентира по още по-впечатляващ начин.

Благодарение на целия ни екип, на шеф Manceau и на усърдната ни работа, ЕОС спечели награда „Най-атрактивен щанд“. Вотът бе на присъстващите на изложението представители на туристическия бранш не само в Банско, но и в околността.

Благодарим и на вас, нашите партньори и приятели, за вдъхновението да бъдем още по-добри!

Exposition: Хотелски Форум 2022

Venue: Гранд Хотел Милениум, София

Date:  25 Октомври 2022

Голяма емоция, чест и удоволствие беше за екипа на ЕОС да представи качествената си селекция на Хотелски форум 2022 – най-голямата конференция за инвестиции и управление на хотели у нас. Основната тема беше изключително актуална и ключова за бизнеса: „Може ли България да промени имиджа си на „нискобюджетна“ дестинация и ако да, как?“.

На събитието присъстваха над 350 собственици и мениджъри на хотели, много туроператори, архитекти и дизайнери, както и специалният гост – министърът на туризма г-н Илин Димитров. Той подчерта в речта си на форума, че качеството в предлаганите услуги и продукти е ключът за хотелиерите и ресторантьорите да задържат и впечатлят клиентите си.
Именно качеството е това, с което ЕОС изпъква. Защото ЕОС доставя качеството, което прави разликата.

Точно качество демонстрирахме на Хотелски форум 2022 със селекцията си. Печивата Bridor, мадлените St Michel, конусите и тарталетите Masdeu, 100% плодовите пюрета Boiron Ambient и шоколадът Valrhona впечатлиха всички! ЕОС беше една от звездите на форума.

Ще продължим да впечатляваме и радваме с първокласния си асортимент и на други изложения, форуми и събития, така че следете ни!

Exposition: Храни и Напитки за Туризма 2022

Venue: Хотел Риу Хелиус Парадайз, Сл. Бряг

Date:  11 Май 2022

И тази година форумът „Храни и напитки за туризма,“ ни събра с колеги и партньори от бранша в Сл. Бряг, където представихме нашите нови и иновативни продукти от утвърдени световни производители. Отзивите за известните френски мадлени St. Michel бяха повече от обещаващи, както и за новата линия Boiron Ambient – 100% плод под формата на пюре, готово за употреба. Основите за хотели и кетъринг Masdeu, както и шоколадът Cacao Barry впечатлиха със своята практичност и топ качество, докато маслото Le Gall привнесе занаятчийската нотка на френската традиционна школа за производство на масло.

Exposition: Храни и Напитки за Туризма 2022

Venue: Интернационал, Зл. Пясъци

Date:  27 Април 2022

Извън традиционната си гама от продукти за хотели и кетъринг, тази година ние представихме няколко нови за българския пазар марки, като френските мадлени (St. Michel), специалната линия натурални плодови пюрета (Boiron Ambient), основите за кетъринг и хотели (Masdeu), шоколадът за професионални нужди (Cacao Barry) и натуралното френско масло (Le Gall)

 

Exposition: СИХРЕ 2022

Venue: Inter Expo Center, Sofia

Date:  15 – 18 Март 2022

Акцентът на ЕОС на тазгодишното издание на СИХРЕ беше върху няколко нови и иновативни марки в сферата на сладкарството.

Cacao Barry

Един от най – вдъхновяващите брандове за шоколад с история датираща от 1842г. Фокусът на Cacao Barry върху иновацията и неотклонното качество са спечелили популярност на бранда сред ценителите на шоколада от цял свят. Гамата му “single origin“ предлага изключителната експертиза на топ шоколатиери в индустрията, както и неизменната занаятчийска нотка на френската сладкарска школа.

Boiron Ambient

Световен лидер в замразените плодови и зеленчукови пюрета с присъствие в 80 страни и опит повече от 40 години. Компанията използва най – добрите суровини, които набавя съгласно дългосрочни контракти с месни производители, съблюдавайки процеса на отглеждане от свойте топ експерти целогодишно.

Masdeu

Компания посветена на производството и комерсиализацията на голямо и креативно разнообразие от продукти за кетъринг и по – специално на основи за храни предназначени за пълнене, като тарталети, vol-au-vent, вафли и вафлени фунийки.

Le Gall

Френска семейна компания от района на Бретан с история от 1923г. Компанията е популярна със занаятчийският си подход в правене на масло (the artisian method), както и с ангажираността си към органичните методи на производство. Le Gall предпочитан бранд н а едни от най – изтънчените ресторанти по света.

 

Exposition: Food and drink for tourism

Date: 22 April, 2019 - Hotel International, Resort. Golden Sands

Date: 29 April, 2019 - Hotel RIU Helios Paradise, Resort. Sunny Beach

The "Food & Beverage for Tourism & Accompanying Industry" negotiation meeting is designed to meet the needs of the tourism industry for up-to-date information on marketed food and beverage products, delivery options and season-specific pricing. The need for such a professional forum is driven by the dynamic development of the tourism product in the summer tourist centres and the huge sales potential generated by the need to feed the growing flow of tourists.

 

Exposition: SIHRE 2020

Venue: Inter Expo Center, Sofia

Date:  28- 31 January 2020

EOC focuses on three brands from the confectionery sector, known worldwide for their innovation and the wide applications of their products in the modern professional kitchen.

The advantages of the most famous French chocolate Valrhona, Boiron's natural fruit purees and Corman's liquid - ready to use butter were masterfully presented to our guests in the products of chef Ioana Petrova. Breton sable, chocolate Moaglio, Gianduja filled candies, black cherry cheesecakes with crispy pearls, and the unique Mango lemonade were just some of the delights available at our stand.

We would like to thank all of you with whom we were able to exchange valuable ideas about the trends and developments in the HORECA industry. Recipes of our products can be found at the link below, while our sales staff remains available for any future questions and suggestions.

https://eoshoreca.com/category/recepti/

Exposition: Grand Chocolate Festival

Venue: Hotel Marinella, gr. Sofia

Date: 12-13 October, 2019

The Grand Chocolate Festival is an exhibition for chocolate and chocolate products in various categories: hand-made chocolate, chocolates, factory chocolate, organic chocolate, creams, cakes, petit fours, baked goods, sweets made of chocolate and confectionery products. As well as accompanying products such as coffee, tea, spa treatments with chocolate, books about chocolate and others. We want to create a unique chocolate world where the visitor will see their favorite chocolate in all its applications.

The event is an arena where manufacturers can meet their customers and show them their range, spread their messages and talk about their future directions. We believe we will meet all tastes and requirements as exhibitors will showcase a variety of ideas made possible by chocolate!