Lorem ipsum dolor amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Baker

Follow Us:

EOC reduced the use of paper and donated funds to plant 200 trees

В старанието си да опазваме околната среда, започнахме с разделно събиране и сортиране на отпадъци, внедряване на соларни панели, намаляване на използването на хартиени документи и включването в инициативата на Гората.бг за засаждане на дръвчета в България.

Защо предприехме тези крачки?

Въпреки че живеем в дигитален свят, хартията все още е много широко употребявана. Според проучване на Statista за 2021 г. консумацията на хартия в света е била над 408 милиона тона, като тенденцията е да се покачи до 476 мил. тона до 2032 г. Защо този парадокс съществува в съвременния свят на мета вселени и решения на един клик разстояние? Нима не сме точно ние, хората, част от големи компании, които можем да променим тази статистика, застрашаваща дърветата, храната, живота и бъдещето ни?

На 18 юни честваме Международния ден на устойчивата гастрономия. В ЕОС отбелязахме празника, като, първо, дарихме на организацията Гората.бг средства за засаждането на 200 дръвчета в България. И второ, но не и последно по важност, от 19 юни ограничаваме използването на хартия в офиса ни и преминаваме постепенно към е-фактури и документи.

Понеже ЕОС подкрепя мисията качествената храна да достигне до повече семейства в България, това върви ръка за ръка с опазването на природата и грижата храната да бъде устойчиво отглеждана в екологично чиста среда. Ето защо направихме една малка крачка за по-чист въздух, част от една по-голяма кауза: за по-зелена и устойчива кулинария.

Как да се включите и Вие?

За нас качеството на продуктите във всяко едно отношение е призвание. Приканваме всеки от нашите партньори, с които работим, да ни предостави имейл, на който да изпращаме електронни фактури, за да ограничим хартиените носители. Ако желаете да се включите в инициативата на Гората.бг, чиято цел е да се засадят 3 милиона дръвчета, можете да ги подкрепите HERE.

Благодарим Ви, че избирате нас за свой доверен партньор в изграждането на своя бизнес и на по-добро бъдеще!