Lorem ipsum dolor amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Baker

Follow Us:

От маслини и amore, зехтинът Colavita плени сърцето на предаването Бон Апети

История

През далечната 1938 г. на хълма в италианското село Сант’Елия а Пианизи живяло голямо и задружно семейство Колавита (Colavita). Всички се грижели за своите посеви от маслини. След като прибирали реколтата, те задвижвали скърцащата семейна мелничка и от пресата потичало течно лустро – зехтинът на фамилията Colavita. Техният роден занаят се развивал, предаван надлежно с любов през поколенията, докато през 1979 г. производството им нараснало и започнали да изнасят за чужбина.

В наши дни

Малкият семеен бизнес на фамилията Колавита днес вече е голям производител и износител на зехтин. Представете си как омагьосва съдържанието от италианско amore, за да постигне такива успехи Colavita. Компанията за зехтин е на повече от 80 години и винаги е била притежание на семейството, стартирало със скърцащата мелница за маслини. До ден днешен изпълнителен директор на Colavita е именно Джовани Колавита (Giovanni Colavita). За голям и проспериращ бизнес е предизвикателство да се продължи семейната традиция по унаследяване – подходящ пример е Gucci. За Colavita е призвание, защото добрата храна е в основата както на доброто здраве, така и на пълноценното, щастливо семейство. Компанията няма да изневери на фамилните ценности, които се предават не само чрез производството на зехтина, но и чрез неговия вкус!

Бон Апети и Colavita

Най-популярното кулинарно предаване в България припозна нашия зехтин Colavita за автентичен източник на италианския вкус. Предаването, излъчвано в момента по 24kitchen, направи Colavita тема на седмицата в своето онлайн издание. Очевидно Лора и Стоян са почитатели на качеството и затова избраха нашия италиански зехтин за лайтмотив в блога си. Следете интересния сезон на Бон Апети, за да откриете какво още мисли кулинарното дуло за Colavita, а също така и за да се насладите на вкусните рецепти в кулинарното шоу!

Откъс от статията на Бон Апети за Colavita

„Знаете, италианците са капризни и безкрайно искрени в любовта си към храната. Само няколко капки маслиново масло могат да накарат вкусовите им рецептори да ликуват. За тях съчетаването на зехтина с ястието е като избора на правилното вино – безкомпромисни са.
Може би затова кухнята е сърцето на всеки италиански дом, а бутилките със зехтин заемат особено място в нея. Сред всички тях се открояват тези на Colavita и причината не е единствено уникалният им дизайн. Colavita носи духа на Италия и неслучайно е един от най-предпочитаните зехтини както в Италия, така и по света. А заради безспорните му здравословни ползи много професионални спортисти на световно ниво избират именно Colavita като основен източник на омега-3 и омега-6 мастни киселини в тяхната диета.
Днес Colavita предлага богатата гама от различни видове зехтин и внимателният дегустатор би усетил особеностите на всеки един от тях. Отличителният белег на Colavita Premium Selection например е напълно завършен, балансиран, привлекателно плътен, нежен и деликатен плодов вкус, идеалното допълнение към всяко ястие.“

Можете да прочетете цялата статия на нашите приятели от Бон Апети ТУК.

Както реномираното кулинарно шоу Бон Апети оценя високо нашите продукти, доверете ни се и вие за неповторимия италиански вкус. Защото ЕОС доставя качеството, което прави разликата.
Накрая ще кажем само: Prego!