Lorem ipsum dolor amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Baker

Follow Us:

Шеф Петко Костадинов

Курс: 2-дневен Мастър Клас „Модерно сладкарство“ 3

Място на провеждане: HRC Академия, София

Дата: 3 – 4 декември 2022 г.

ЕОС подкрепя развитието на българските таланти в сладкарството. Демонстрирахме го с партньорството си с шеф Петко Костадинов – доказал се професионалист от семейство на сладкари и кулинари. ЕОС беше основен спонсор на сладкарския курс на шеф Костадинов, като предостави безвъзмездно премиум шоколад Cacao Barry, професионална сметана Lescure 35%, френски плодови пюрета Boiron.

Фокусът на курса бяха: изработка на плодови и шоколадови кремове; мусове; темпериране на шоколад; работа с какаови масла; сладкарски и плодови пълнежи; кейкове; печива; различни видове глазури; шоколадови декорации и др. съвременни техники в сладкарството.

Резултатът беше впечатляващ: десерти с невероятен външен вид и вкус, а курсистите бяха очаровани от продуктите и техниките! Пожелаваме им да продължават да се развиват и да прилагат с любов и радост наученото.

За ЕОС беше чест и удоволствие да подкрепи бъдещите сладкари в България със своята качествена селекция за професионално сладкарство!

Chef Karim Bourgi

Курс: 2 – дневен Мастър Клас Висше Сладкарство

Място на провеждане: Метро Академия, София

Дата: 15 – 17 Декември, 2019

Шеф Карим Буржи е роден в Сенегал, в семейство на ливанци. На ранна възраст той вече знае с какво иска да се занимава и следва стриктно мечтата си да бъде сладкар, което го отвежда във всеизвестната кулинарна институция „Le Cordon Bleu” в Париж.

По настоящем Карим живее и работи в Дубай, но и постоянно пътува за да води обучения и предава знанията и уменията си на сладкари от цял свят. Работил е като шеф сладкар за корпорацията Al Mana Group и е спомогнал за откриването в Дубай и Кувейт на една от най-големите световни сладкарски вериги „La maison du chocolat” (Шоколадовата къща). Също така е ръководил проекта по откриването на „Hermes Paris Cafe“ в Дубай Мол.

Неговите десерти (творби) са му спечелили стотици хиляди последователи от цял свят в социалните мрежи. В момента се занимава основно с консултантсво и водене на сладкарски мастър класове.

Шеф Милен Златев

Курс: Техно – емоционална кухня

Място на провеждане: Томеко, София

Дата: 22 Октомври, 2019г.

Шеф Милен Златев е сред популярните имена на кулинарния бранш в България с изключително богат международен опит минаващ през престижен петзвезден хотел, част от “Starwood Hotels” в Доха, Катар, бутиковия „Villa Ruimzicht,“ в Холандия и ексклузивния „Monkey Island,“ в Англия.

Кариерата му още включва шеф де парти на „Clos Maggiore“ отличен като „най – романтичен ресторант в Лондон,“ личен готвач на алжирския посланик у нас както и шеф инструктор на Кулинарна Академия HRC, България.

От 2019г. шеф Златев е консултант – презентатор към Биорест ООД, където води семинари на тема Техно – емоционална кухня за професионалисти от различни точки на България. Особен интерес за него представлява Молекулярната кухня.

Chef Luca Arguelles

Курс: 2 – дневен Мастър Клас Висше Сладкарство

Място на провеждане: Метро Академия, София

Дата: 26 – 27 Септември, 2019

Luca Arguelles е 36 годишен интернационално обучен pastry chef с 18 години опит. Работил е във Франция, Италия, Австрия, Португалия, Малдивите и Великобритания и е обучен в модерно сладкарство с актуални умения в училищата за обучение. Завършил е с висша диплома от Висшето кулинарно училище Ален Дюкас и Ив Тюри в Исинго ЕНСП (Ecole Nationale Superieure de la Patisserie) и наскоро бе съдия в телевизионното предаване „Best Bakery – Португалия“. Той е посланик на Pavoni Italia и прави консултации за сладкиши в ресторанти и хотели. Ще издаде своята първа книга за сладкарство през май тази година.