Lorem ipsum dolor amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Baker

Follow Us:

Как фирма ЕОС намали своя въглероден отпечатък с фотоволтаични панели

ЕОС – ЛД Дистрибюшън е българска компания с почти 30-годишна история, богат опит и утвърдени позиции. Ето защо работи усърдно да бъде Дистрибутор №1 на висококачествени хранителни стоки в България и да повиши стандарта на живот в страната. За това помагат фирмените ценности като иновация и отговорност! Именно в духа на тях ЕОС инвестира в монокристални фотоволтаични панели на покрива на своята сграда в София.

Защо предприехме тази крачка?

Компанията разбира, че модернизацията в бизнеса е ключ не само към развитието, но и към облагородяването на обществото и околната среда. Така че ЕОС не пести усилия да даде своя принос към глобалната тенденция за природосъобразна и устойчива икономика. С тази цел инсталира слънчеви панели за производство на електроенергия, която се равнява на 165 kwh. Монокристалните фотоволтаични системи произвеждат електроенергия, която покрива 2/3 от консумацията на електричество на фирмата. Това е почти цялата необходима електроенергия и обхваща хладилни помещения, офис и склад.

С трансформацията си към зелена енергия ЕОС се стреми към:

– Намаляване на въглеродните емисии при производството на електроенергия.
– Оптимизиране на разходите.
– Прегръщане на концепцията за устойчиво развитие и бизнес модел, който щади околната среда.
– Демонстриране на пример, който е добре да импонира на повече български компании.
– Заставане зад своите фирмени ценности – иновация и отговорност!
– Доказване, че е модерна и далновидна компания, която е на международно ниво.
– Подчертаване на своята грижа не само към качеството, но и към общността и околната среда.

Предоставяме качеството, което прави разликата не само сред хората, но и сред природата!

С подобна дългогодишна история и опит, ЕОС е наясно, че развитието и иновацията са в основата на успеха. Неслучайно компанията е изградила толкова много пълноценни партньорски отношения за толкова дълго време. Защото другата ни основна ценност е именно отговорността! Отговорност не само към качеството, фирмените партньори, но и към общността и цялата планета! Ето защо инвестициите в монокристални фотоволтаични панели са само една малка крачка в по-мащабен план.